„A soldier on duty doesn’t get caught up in making deals at the
the marketplace. He concentrates on carrying out orders.” 
„Un soldat înrolat nu se lasă prins în afaceri de talcioc.
El se concentrează pe executarea ordinelor primite.”


2 Timotei 2:4 „The Message”

Scop

Cunoașterea și împlinirea voii lui Dumnezeu la nivel personal, familial și comunitar pentru 2020.

Obiective

 • APROFUNDAREA cunoașterii lui Dumnezeu
 • ASUMAREA personală a planului Său și a mijloacelor harului lui Dumnezeu pentru viață, familie, bisericăși lume.
 • Eliminarea balastului prin îndepărtarea din viață a păcatului și oricăror piedici dintre noi și Dumnezeu.
 • UNITATE în jurul Lui ca familii, grupe și biserică, putere și curaj în împlinirea planurilor Sale unice privitoare la biserica Eclesia. Echipă de conducere, unită în jurul lui Hristos, a viziunii și misiunii bisericii.
 • MISIUNE (externă și internă), prin conducerea oamenilor la Hristos, pornind de la nevoia simțită și împlinind-o în voia lui Dumnezeu. 
 • Orice alte obiective personale sau comunitare sunt binevenite.

Legat de perioada de post și rugăciune, persoanele care intră în acest lanț de rugăciune trebuie să își pună deoparte un timp de rugăciune zilnic, iar în ziua în care postesc să nu mănânce nimic de seara de la ora 18 până în ziua următoare la ora 19 (25 de ore) asigurându-se astfel o permanență a postului. Se poate bea apă, mai ales de către cei care iau medicamente.

Toate celelalte forme de post sunt primite de Dumnezeu cu condiția să le respectăm așa cum am decis personal:

 • Postul până la amiază (nu se consumă mâncare de seara până la ora amiezii decisă personal)
 • Postul de 3 zile (doar cu lichide)
 • Postul de 4-7 zile
 • Postul de 21 de zile

Posturile mai lungi de 3 zile pot fi și de tipul postul lui Daniel în care el specifică:  „În vremea aceea, eu, Daniel, trei săptămâni am fost în jale.  N-am mâncat deloc bucate alese, nu mi-a intrat în gură nici carne, nici vin și nici nu m-am uns deloc, până s-au împlinit cele trei săptămâni.” DANIEL 10:2-3. După înțelegerea noastră, acest tip de post este doar cu legume, fructe și lichide.

Sugerăm parcurgerea următorilor pași în perioada antemergătoare a postului

 • PASUL 1: Stabilește scopul pentru care vei posti și scrie o listă concretă cu acele obiective pentru care ai decis să intri în perioada de post.  Cere Duhului Sfânt să ți se clarifice obiectivele pentru care să postești.
 • PASUL 2: Fă un angajament privitor la timpul de post (perioadă, frecvență) și tipul de post hotărât.
 • PASUL 3: Pregătește-te spiritual. Smerește-te înaintea Domnului. Analizează-ți viața în rugăciune și cu sinceritate cere Duhului Sfânt să-ți descopere păcatele personale și piedicile în calea progresului spiritual. Mărturisește-le pe rând, cere-i Domnului iertare pentru ele și ajutor prin Duhul Său pentru a le elimina din viața ta. Pune în locul lor roada Duhului și obiectivele divine, pentru ca satisfacția să nu mai vină din păcat ci din împlinirea voii Domnului.
 • PASUL 4: Pregătește-te din punct de vedere fizic. În special un post mai lung, necesită o pregătire prealabilă. Redu consumul de hrană, consumă alimente ușor de digerat și mai multe lichide.
 • PASUL 5: Stabilește-ți un program zilnic pentru a evita risipirea timpului. Cel puțin timpul alocat meselor, dedică-l părtășiei cu Domnul în Cuvânt și rugăciune. Redu sau chiar renunță la TV, Internet / Facebook, – activități care te distrag de la relația cu Domnul.
 • PASUL 6: Ori de câte ori este posibil, roagă-te cu cel puțin un membru al familiei, sau cu alți frați din biserică în parteneriat, în special la orele 21 când toți cei care pot, acolo unde sunt, se vor ruga pentru obiectivele stabilite. Roagă-te ca Dumnezeu să-ți vorbească și notează într-o agendă lucrurile pe care le înțelegi ca fiind de la El.
 • PASUL 7: Fii pregătit să împărtășești lucrurile notate cu frații spre confirmare și ajustare, spre zidire spirituală personală și comunitară.

În această perioadă dorim să ne întâlnim în următoarele trei duminici (12, 19 și 26 ianuarie) seara de la orele 18 la un timp de rugăciune împreună cu biserica.

Vă rugăm să comunicați zilele de post hotărâte, în cursul celor trei săptămâni, pentru întocmirea listei, la secretariat, sau electronic.

Dumnezeu Tatăl să privească cu bucurie spre această perioadă de smerire în post și rugăciune și să răsplătească fiecăruia din noi cu belșug de binecuvântare.

Virgil Dan