: Throughout Italy, elaborate Nativity scenes are populated with animals and people you'd expect to find in the Tuscan countryside. Setting the miraculous birth in a familiar place allows the faithful to relate more easily to the story. CREDIT: Europe Through the Back Door. FILENAME: 20101214msrse-b.jpg. SLUG: NATIVITY ..OUTSIDE TRIBUNE CO.- NO MAGS,  NO SALES, NO INTERNET, NO TV, NEW YORK TIMES OUT, CHICAGO OUT, NO DIGITAL MANIPULATION... ORG XMIT: CHI1012101222148873In urmă cu două milenii, câțiva oameni înțelepți au pornit în căutarea împăratului de curând născut. Nu știm exact care a fost traseul lor, cât timp a durat această căutare, câte obstacole au avut de depășit, dacă i-a apucat vreodată (sau de mai multe ori) deznădejdea, dacă au dorit să renunțe la căutare, sau care au fost forțele interioare care i-au motivat să meargă până la capăt.

După o stație pe la palatul lui Irod, aceștia pornesc din nou la drum, după cum ne relatează apostolul și evanghelistul Matei, ”Și iată că steaua pe care o văzuseră în Răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit şi s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie. Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ, şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile, şi I-au adus daruri: aur, tămâie şi smirnă.” Matei 2:9b-11

Am căutat zilele acestea după o imagine semnificativă pentru Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, încercând pe google: crăciun, Christmas, Merry Christmas, și așa mai departe și am fost bombardat cu imagini de ”crăciun”: globuri, brazi, moși și aripa feminină a acestora, sănii și reni, cadouri ambalate frumos (din care se vedea doar ambalajul extrem de sclipitor) și tot tacâmul. Până să ajung la o scenă cu Nașterea Mântuitorului, mai să mă pierd pe drum, asemeni magilor. Însă, ca de-atâtea ori până acum, perseverența mi-a fost răsplătită.

Îmi răsună încă în inimă vocea scriitorului epistolei către Evrei: ”Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credinţă pentru mântuirea sufletului.” Evrei 10:39. Privind la Hristosul întrupat și la toate binecuvântările ce decurg din relația cu El, într-o vreme ca a noastră afirm cu tărie, că avem la dispoziție toate resursele necesare unei vieți de victorie. Condiția necesară? Înțelepciunea de a nu da înapoi, de a persevera în căutarea Hristosului întrupat! Răsplata? Bucuria. Acea bucurie pe care ți-o dă Dumnezeu când ai convingerea lucrului terminat cu bine. Și nu uitați: când îl întâlnim să ne închinăm Lui și să-I aducem în dar ce-avem mai prețios. Pentru că El singur, merită locul nr. 1 în inima și viața noastră.

Din toată inima vă doresc de aceste sărbători și-n noul an o întâlnire cu El asemeni întâlnirii magilor cu Isus. Care să vă umple viața cu bucurie, nu doar câteva momente, ci până-L vom întâlni față-n față!