2013 se apropie de final, trecând peste o ultimă “vamă”, cunoscută nouă sub numele de Crăciun.

Dacă am face un rezumat al celor mai importante evenimente mondiale ale anului, probabil că ne-am îndrepta ochii spre persoanele care au câștigat cei mai mulți bani, sau dimpotrivă au pierdut cei mai mulți bani. Poate am alege să aclamăm persoanele care prin știință au adus lumii cele mai mari beneficii pe plan social, medical sau economic. Sau poate dimpotrivă ne-am uni împotriva celor care au împiedicat prin acțiunile lor progresul, așa cum îl percepem noi. Ne-am îndrepta atenția spre parlamentul României sau spre Italia, Anglia sau Germania, spre SUA sau China, sau dimpotrivă spre Coreea de Nord, Iran sau Siria.

Cu certitudine că în anul nașterii lui Isus, dacă ai fi ascultat știrile anului, ai fi auzit despre Cezar Augustus care a ordonat recensământul imperial, poate s-ar fi pomenit la știri despre Quirinius – dregătorul Siriei, sau despre Irod cel Mare și ale lui realizări mărețe: câte temple a mai zidit și câte soții și-a mai otrăvit; însă cu siguranță nu ai fi auzit de un staul din Betleem în care s-a născut un prunc. Cu certitudine, nu a primit atenția prințului moștenitor al tronului Marii Britanii, His Royal Highness Prince George Alexander Louis of Cambridge. Nu s-au cheltuit milioane de lire pentru venirea lui pe lume și nici nu s-a dat un banchet în cinstea lui.

Ce mă uimește legat de prima venire a lui Isus în lumea noastră este modul Său discret de acțiune. Nu a căutat lumina reflectoarelor, însă o stea i-a îndrumat pe magi spre ieslea lui. Nu a dorit popularitatea însă a fost înconjurat de mulțimi. Nu a urmărit recunoașterea publică dar a primit-o pe cea divină. Deși nașterea Lui a fost atât de umilă, îngerii i-au anunțat prin cântec venirea iar istoria s-a împărțit în două din acea zi.

Cei care s-au întâlnit cu El, au plecat din prezența Lui complet schimbați: unii în bine, alții în rău. Și de atunci, de milioane de ori istoria se repetă. Cum va fi Crăciunul acesta pentru tine? Mă rog ca întâlnirea cu El să-ți îndrepte pașii spre viață: viața eternă în prezența Lui.