Timpul de rugăciune și post din perioada 8 ianuarie- 28 ianuarie 2017.

„A soldier on duty doesn’t get caught up in making deals at the marketplace. He concentrates on carrying out orders.”
„Un soldat înrolat nu se lasă prins în afaceri de piață. El se concentrează pe executarea ordinelor primite.” 2 Timotei 2:4 traducerea „The Message”

Scop: Cunoașterea și împlinirea voii lui Dumnezeu la nivel personal, familial și comunitar, prin îndepărtarea balastului din viața noastră.

Obiective:
Aprofundarea cunoașterii lui Dumnezeu, a planului Său, a mijloacelor harului și a piedicilor din relația cu Domnul.
Asumarea personală a planurilor lui Dumnezeu pentru viața mea.
Curățirea balastului prin îndepărtarea din viață a păcatului și oricăror piedici dintre noi și Dumnezeu.
La nivel de grupe și biserică, înțelegerea planului specific al lui Dumnezeu pentru 2017, unitate în jurul Lui ca grupe și biserică, putere și curaj în împlinirea planurilor Sale unice privitoare la biserica Eclesia.
Anul acesta va fi în special anul consolidării noilor grupe și anul ieșirii înafară cu Evanghelia mântuirii prin Isus Hristos.

Orice alte obiective personale sau comunitare sunt binevenite.

Legat de perioada de post și rugăciune, persoanele care intră în acest lanț de rugăciune trebuie să își pună deoparte un timp de rugăciune zilnic, iar în ziua în care postesc să nu mănânce nimic de seara de la ora 18 până în ziua următoare la ora 19 (25 de ore) asigurându-se astfel o permanență a postului. Se poate bea apă, mai ales de către cei care iau medicamente.
Toate celelalte forme de post sunt primite de Dumnezeu cu condiția să le respectăm așa cum am decis personal:
Postul până la amiază (nu se consumă mâncare de seara până la ora amiezii decisă personal)
Postul de 3 zile (doar cu lichide)
Postul de 4-7 zile
Postul de 21 de zile
Posturile mai lungi de 3 zile pot fi și de tipul postul lui Daniel în care el specifică: „În vremea aceea, eu, Daniel, trei săptămâni am fost în jale. N-am mâncat deloc bucate alese, nu mi-a intrat în gură nici carne, nici vin și nici nu m-am uns deloc, până s-au împlinit cele trei săptămâni.” DANIEL 10:2-3. După înțelegerea noastră, acest tip de post este doar cu legume, fructe și lichide.

Sugerăm parcurgerea următorilor pași în perioada antemergătoare a postului
PASUL 1: Alege-ţi scopul pentru care vei posti (obiectivul) – scrie o listă concretă cu acele obiective pentru care ai decis să intri în perioada de post. Cere Duhului Sfânt să ţi se clarifice obiectivele pentru care să postești.
PASUL 2: Fă un angajament privitor la timpul de post (perioadă, frecvență) și tipul de post hotărât.
PASUL 3: Pregătește-te spiritual. Smerește-te înaintea Domnului. Analizează-ți viața în rugăciune și cu sinceritate cere Duhului Sfânt să-ți descopere păcatele personale și piedicile în calea progresului spiritual. Mărturisește-le pe rând, cere-i Domnului iertare pentru ele și ajutor prin Duhul Său pentru a le elimina din viața ta. Pune în locul lor roada Duhului și obiectivele divine, pentru ca satisfacția să nu mai vină din păcat ci din împlinirea voii Domnului.
PASUL 4. Pregătește-te din punct de vedere fizic. În special un post mai lung, necesită o pregătire prealabilă. Redu consumul de hrană, consumă alimente ușor de digerat și mai multe lichide.
Pasul 5. Stabilește-ți un program zilnic pentru a evita risipirea timpului. Cel puțin timpul alocat meselor, dedică-l părtășiei cu Domnul în Cuvânt și rugăciune. Ori de câte ori este posibil, roagă-te cu cel puțin un membru al familiei, sau cu alți frați din biserică în parteneriat. Roagă-te ca Dumnezeu să-ți vorbească și notează într-o agendă lucrurile pe care le înțelegi ca fiind de la El. Fii pregătit să le împărtășești cu frații spre confirmare și ajustare, spre zidire spirituală personală și comunitară.
Dumnezeu Tatăl să privească cu bucurie spre această perioadă de smerire în post și rugăciune și să răsplătească fiecăruia din noi cu belșug de binecuvântare.
Toți membrii și în special liderii de grupe sau diverse departamente, vă rugăm să comunicați zilele hotărâte, la secretariat pentru întocmirea listei.